Noi dimensiuni de colaborare cu Centrul leton pentru studii și cercetări biomedicale

Published: 23.07.2021

LetoniaÎn data de 23 iulie 2021, a avut loc întrevederea cu Profesorul Janis Klovins, președintele Consiliului Științific al Centrului leton pentru studii și cercetări biomedicale. Scopul evenimentului a constat în identificarea oportunităților de colaborare bilaterală. La discuție au mai participat Excelența Sa, dl Andrian Roșa, Ambasadorului Republicii Moldova în Republica Letonia, Dr. Rolands Lappuke, consilierul Președintelui Republicii Letone și Monta Brīvība, cercetător științific în cadrul Centrului leton pentru studii și cercetări biomedicale.

USMF ”Nicolae Testemițanu” a fost reprezentată de către Academicianul Stanislav Groppa, prorector pentru activitate de cercetare, Sergiu Porcescu, consultant pe parteneriate strategice, Raevschi Elena, șef departament, Departamentul Cercetare, Corlăteanu Alexandru, șef secție, Secția de Cooperare în cercetare și Cucoș Diana, specialist principal, Centrul de suport al proiectelor.

În prezentarea sa, Academicianul a menționat importanța colaborării moldo-letone în domeniul biomedical, interesul de a beneficia de expertiza letonă în dezvoltarea infrastructurii de cercetare, precum și în perfecționarea competențelor personalului științific. Un subiect aparte l-a constituit colaborarea pe dimensiunea platformelor de cercetare COVID-19, existente în ambele țări.

Profesorul Klovins și-a manifestat deschiderea de a stabili o colaborare cu USMF ”Nicolae Testemițanu” și de a oferi asistența necesară în procesul de consolidare a rețelei de laboratoare și a instruirii cadrelor. De asemenea, și-a exprimat disponibilitatea de a colabora cu instituția noastră în programele europene.

Sedinta Zoom_Letonia
Sedinta Zoom_Letonia
Sedinta Zoom_Letonia
Sedinta Zoom_Letonia

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii