Conferința științifico-practică națională ”Actualități în patologia cronică digestivă la copii” în cadrul proiectului CD SKILLS

Published: 05.04.2021

La data de 26 martie 2020, a avut loc conferința științifico-practică națională ”Actualități în patologia cronică digestivă la copii” pentru medici pediatri, gastrenterologi și medici de familie, cu desfășurare exclusiv on-line.
Evenimentul a fost coordonat de către dna Ninel REVENCO, dr. hab. șt. med., profesor universitar, șef departamanet, Departamentul Pediatrie a USMF ”Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova, președintele Societății de Pediatrie din Republica Moldova.

Realizarea evenimentului a avut loc în cadrul proiectului CD SKILLS, care este condus de către dna Tatiana RABA, dr. hab. șt. med., conferențiar universitar, Departamentul Pediatrie a USMF ”Nicolae Testemițanu”.

Acest proiect abordează provocările existente ale sectorului medical în gestionarea bolii celiace (CD) în țările din regiunea Dunării,
iar scopul pe care îl urmărește este îmbunătățirea gestionării bolii celiace prin creșterea gradului de conștientizare, îmbunătățirea cunoștințelor și dezvoltarea unor abilități mai bune.
 
La conferința medicală au fost invitați aproximativ 300 de persoane din întreaga țară, dar și 24 de medici din România, 4 medici din Statele Unite ale Americii și 1 medic din Germania. 
Toți participanții au beneficiat de certificate de participare, care au fost cotate de către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale cu 5 credite EMC.

Conferința poate fi revăzută aici.

La fel, puteți urmări interviul oferit de către dna Tatiana RABA, dr. hab. șt. med., conferențiar universitar, Departamentul Pediatrie a USMF ”Nicolae Testemițanu” aici.

Conferința online 1
Conferința online 2
Conferința online 3
Conferința online 1
Conferința online 2
Conferința online 3
CD skills
boala celiacă

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii